Jarenlang was er op ons bedrijf nagenoeg geen verloop van personeel. Daar waren wij eigenlijk ook wel een beetje trots op. Maar dan ineens komt 1 van onze medewerkers thuis te zitten vanwege een Hernia. Na 2 keer opereren moeten we helaas constateren dat dit niet het gewenste resultaat heeft gebracht. Het gehele Poortwachter traject wordt doorlopen. Maar het blijkt dat zijn functie op ons bedrijf te belastend is en dat er geen andere passende mogelijkheden zijn, dus moeten we accepteren dat deze gewaardeerde werknemer zijn functie bij ons niet kan hervatten. Gelukkig is er wel een lichtpuntje. De betreffende werknemer zou graag als taxichauffeur voor het bijzonder onderwijs aan de slag willen gaan. Dit is qua werkdruk nl. ook een goede optie. Momenteel is hij  druk bezig zijn taxipapieren te behalen zodat hij binnenkort bij een andere werkgever voor een aantal uur weer aan de slag kan.

Ondanks dat deze medewerker helaas vertrekt zijn we wel blij voor hem dat hij in ieder geval weer voor een aantal uren aan het werk kan. Net voor de vakantie raakte wegens ziekte nog een van onze vaste medewerkers uit het werk. En als de wet van Murphy melden zich binnen enkele weken nog 2  medewerkers dat ze een andere uitdaging hadden gevonden. Niet dat ze het niet meer naar de zin hadden, maar als ze nog eens wat anders wilden, zouden ze het qua leeftijd nu wel moeten doen. Even wisten we niet wat ons overkwam. Maar gedurende een aantal dagen bezinken deze dingen weer en kom je soms zelf ook tot vernieuwde inzichten.

Nu we weer een paar weken verder zijn, merk je dat dingen zich ook weer gewoon oplossen. Sommige mensen blijken ineens veel meer te kunnen dan ze zelf dachten. Dit biedt dus ook weer nieuwe kansen, uitdagingen en mogelijkheden binnen het bedrijf. En verder hebben we gelukkig de beschikking over een ruime flexibele schil aan oproepkrachten. Wel is het belangrijk om gelijk te schakelen. Goed nadenken over je werkzaamheden, bezetting en huidige machinepark. En vervolgens ook de nodige stappen te zetten.

We wensen de vertrekkende medewerkers veel succes en wij hopen dat hun nieuwe uitdaging ze brengt wat ze ervan hadden verwacht.

Maar een ding staat vast, de resterende mannen gaan er vol enthousiasme en overgave voor. Deze bezitten over veel kwaliteiten en ervaring en de jonge aanwas gaat het onder leiding van deze mannen zeker leren. Toppers zijn het, wij zijn er trots op!