Na alle uitspattingen van de decembermaand zijn we weer in januari terecht gekomen. Voor mij voelt januari na de gezellige decembermaand altijd erg saai en gewoontjes aan. Na de drukte van december te hebben afgerond, zoals relatiebezoeken over en weer, kerstpakketten uitdelen tijdens de kerstborrel, het vieren van de feestdagen met eigen familie en vrienden. Kortom veel bezoekjes en dierbare momenten. Na carbidschieten, vuurwerk knallen en nog oliebollen met champagne tijdens de nieuwjaarsborrel, ben je dan ineens in januari beland. De meest ontnuchterende maand van het jaar.

Vaak beginnen we deze maand met goede voornemens. Zelf heb ik er voor dit jaar ook weer een paar bedacht. Zoals “meer bewegen”. Niet dat ik met plannen rondloop om naar de sportschool te gaan. Tot heden al meerdere pogingen gedaan. Maar die lopen helaas meestal na een paar weken weer ten einde. Ik voel mij tussen die zwetende spierbundels niet fijn. Nee daar trap ik deze keer niet weer in.

En die handige apparaten die je op tv ziet werken bij ons in de praktijk meestal ook net even anders. Nee deze keer gaan we gewoon meer wandelen. Ik pak vaker de fiets i.p.v. de auto. En gewoon thuis wat rekken en strekken. Dan moet het ook echt goed komen. Deze keer moet en zal ik het echt volhouden.

Misschien dan toch maar de al vaak besproken hond ook maar in huis halen. Dan moeten we er echt dagelijks op uit voor onze wandeling. Weer of geen weer. Zin of geen zin.

Kan ik er ook gelijk mijn 2e goede voornemen mee combineren, “iets meer tijd nemen voor andere dingen dan werken en het bedrijf”. Ook dat staat al een aantal jaar op mijn verlanglijstje van januari. Maar dit blijkt toch altijd weer lastiger dan gedacht. Maar omdat dit tot op heden nog niet gelukt is wil toch niet zeggen dat het niet kan. We gaan er gewoon weer voor dit jaar!

Ik ben vast niet de enige die worstelt met al deze goede voornemens. Ik wens jullie allemaal veel succes met jullie eigen uitdaging. Maak er een mooi en uitdagend jaar van.