Nu het einde van 2020 alweer nadert denk ik terug aan mijn 1e column dit jaar n.a.v. de inspiratiedagen met als thema “Pak je Rust”. Want hoe heeft dat nu eigenlijk voor ons allen uitgepakt dit jaar?

Want zo’n relaxt jaar was dit niet. Het was een raar jaar. Bijna geheel in het teken van Corona. En dit heeft bij velen stress opgeleverd.

We moesten zoveel mogelijk thuis werken, te midden van alle drukte van het gezin. Hadden zorgen over gezondheid of ziekte van personeel of mensen in onze omgeving. Er moesten maatregelen genomen worden m.b.t. hygiëne, afstand houden en noem zo maar op. Maar onze branche slaat zich er relatief nog goed doorheen.

Maar ik voel ook de beperking, weinig spontane bezoekjes, mondkapjes, beperkte vakanties, geen terrasjes of uit eten, zelfs avondklok. Zaken die we een jaar eerder als onwerkelijk zouden beschouwen zijn nu helaas realiteit geworden. Al vinden velen inmiddels veel dingen normaal, ik kan er niet aan wennen.

Maar ik had mezelf beloofd, wanneer het even tegen zou zitten, ik aan Joseph Oubelkas zou denken. Die onterecht en onder erbarmelijke omstandigheden wegens drugssmokkel 10 jaar in Marokko in de cel terecht kwam.

En ik heb hem gedacht dit jaar. En zou nog steeds niet met Joseph willen ruilen.

Ondanks de zorgen probeer ik me zoveel mogelijk op positieve dingen te focussen. Blij te zijn dat ons gezin, familie en medewerkers nog gezond zijn. Dat het bedrijf nog net als anders doorgaat. Genieten van wat we wel hebben. Ontspannen, zoals een lange wandeling met onze hond in wind, regen of zonneschijn. Zo gezond mogelijk te leven, te rusten als het kan. Een fijn boek lezen. Op deze manier probeer ik mezelf gezond en gelukkig te houden in deze rare tijd. Nu maar hopen dat in 2021 alles  weer echt normaal wordt. En dat wens ik jou ook!