En zo kan het dan ineens gebeuren dat je bedrijfsnaam en je medewerkers naam te grabbel wordt gegooid vanwege identiteitsfraude.

Na de voorjaarsvakantie werden we gebeld door een leverancier van rijplaten met de vraag waar wij hun rijplaten hadden gelaten. Zij stonden daar die ochtend om ze weer op te halen, maar helaas was er geen enkele plaat aangetroffen. Wij enigszins verbaasd aangezien we doorgaans geen zaken doen met deze leverancier. Maar ja, dachten wij nog, de medewerker die de planning deed tijdens onze afwezigheid wist dat misschien niet en zo dit bedrijf ingeschakeld, het zou kunnen. Maar dat de platen nu waren verdwenen was wel bijzonder. Echter blijkt tijdens navraag de betreffende medewerker van niets te weten over deze bestelling van rijplaten.

Met een onderbuikgevoel het bedrijf terugbellen. Blijkt de bestelling wel degelijk op naam van een van onze medewerkers te zijn gedaan. Zelf vonden ze het ook al wat vreemd aangezien wij niet eerder zaken met ze hadden gedaan. Ondertussen was het ons allen wel duidelijk, hier waren foute mensen met onze bedrijfsnaam en medewerkersnaam aan de haal gegaan. Er volgde een aangifte. Heel vervelend allemaal. Vervolgens heb ik voor de zekerheid alle achternamen in berichten op sociaal media van de afgelopen jaren verwijderd, want blijkbaar kan dit niet meer!

Binnen een paar weken ontvingen wij van nog 2 bedrijven een telefoontje, of we platen hadden besteld. Bleek het in beide gevallen om dezelfde locatie te gaan. Nou niet dus! De naam van een andere medewerker was nu gebruikt. Bijzonder! Maar de maat was nu vol en gezamenlijk besloten we de politie in te schakelen om te kijken of we tot een set-up konden komen.

Gelukkig wilden ze graag meewerken. In een paar te leveren rijplaten werd track and trace geplaatst en een paar dagen later werden de platen weer netjes volgens afspraak uitgeleverd op locatie. Nu was het afwachten.

De volgende dag is het al raak, de platen werden opgehaald en vervoerd naar een loods. De politie deed een inval en nam de daders na deze heterdaad mee. Gelukkig zijn deze heren gepakt, het waren bekenden van de politie. Hopelijk is het met deze arrestatie nu afgelopen. En kunnen wij ook weer opgelucht ergens rijplaten huren. Inmiddels lopen deze heren helaas weer vrij rond. Via via weten wij wie het zijn. Maar onze namen zijn gelukkig weer gezuiverd!