Gelukkig is het allemaal weer goed gekomen en zijn alle keuzes m.b.t. de investeringen weer gedaan. En inmiddels staan verschillende van deze machines ook al bij ons in de schuur. Maar wat is het soms een toestand om de puzzel weer compleet te krijgen. Het lijkt wel of het steeds ingewikkelder wordt. Of heeft dit met leeftijd te maken.

Het begint meestal zo ergens in oktober. Dan beginnen de plannen en idee├źn zich weer te ontwikkelen voor het komende seizoen. Welke machines zijn aan vervanging toe of waar is behoefte aan. Kortom, waar gaan we in investeren. Het wensenlijstje wordt opgesteld. Maar er zijn vele wegen die naar Rome leiden. En zo wil het dan ook wel gebeuren dat dit lijstje nogal eens wijzigt gedurende dit proces. Want er speelt nog een punt, welke machines gaan we hierop inruilen.

Dealers lopen af en aan, inventariseren al luisterend Peters wensen en presenteren vervolgens hun offertes. Maar de prijs is niet alles bepalend. Het plaatje van de inruil moet ook kloppen. En dan de vervolg vraag, hoe gaat het allemaal gefinancierd worden. Ja de raderen draaien volop in kantoor. Er worden vele kostprijsberekeningen gemaakt. Hele kladblokken en Excel bestanden worden er weggeschreven.

Ook worden de medewerkers zoveel mogelijk betrokken bij de besluitvorming. Er volgen onderling tussen de medewerkers soms felle discussies over de voor en nadelen van bepaalde keuzes. Ja dan gaat het er soms hard aan toe in de kantine. Maar uiteindelijk is het Peter zelf die de knopen doorhakt.

Dagen, avonden, zo niet wekenlang wordt er gewikt en gewogen. We denken, filosoferen en rekenen wat af. En dan ineens zien we het ideale plaatje. Ja zo gaan we het doen. Dit past van alle kanten het beste. De investeringscrisis is weer bezworen!

Het voorjaar is inmiddels weer aangebroken en we zijn weer volop aan het werk. Gedurende het jaar zullen we weten of we de juiste beslissingen hebben gemaakt.