Wat hadden we geweldig weer de afgelopen weken. Alle agrariërs en loonbedrijven waren weer volop aan de bak. Het ruikt buiten heerlijk naar gras. Ik vindt het altijd best wel weer even spannend hoe deze eerste weken in het gras verlopen. Voor ons kwam het gras dit jaar eerder dan gemiddeld andere jaren, zodat we ook nog volop met allerlei andere werkzaamheden aan de gang waren die ondertussen eigenlijk ook door moesten gaan, zoals bemesten, bouwland bemesten, maislandpercelen klaarmaken e.d. De druk op onze jongens lag dan ook behoorlijk hoog en de werkdagen waren weer lang. Belangrijk dus om zeker in deze periode extra goed op de jongens te passen!

In deze extra drukke periodes geeft Peter mij in de namiddag altijd door voor welke medewerkers er een maaltijd nodig is. Gelukkig hebben wij in onze kantine een hele grote oven en vriezer. Onze groothandel brengt ons wekelijks kant en klare diepvriesmaaltijden, welke vervolgens een klein uurtje de oven in gaan. Ondertussen plan ik dan de meest logische routes en zet de spullen klaar voor het eten. Blikje drinken, toetje, bestek. Na de routes te hebben gepland ga ik dan meestal zo rond een uur of vijf ’s middags samen met schoonvader en/of oudste zoon op pad, ieder zo onze eigen route, om deze maaltijden bij onze medewerkers langs te brengen. Dit kan overal en nergens zijn. Het is elke keer een verrassing waar je weer terecht komt.

Op Facebook zie ik ook een aantal loonwerkersvrouwen voorbij komen die zelf staan te koken. Dit is helemaal geweldig, hiervoor alle lof! Ik zelf kies dan de iets gemakkelijkere weg. Maar belangrijk is het in ieder geval om goed op onze jongens te passen in deze topdrukte.

Ondertussen probeer ik dan nog in eigen keuken iets voor mijn eigen gezin in elkaar te flansen. Want ja, die kunnen uiteraard ook niet voorbij gaan. Maar gelukkig komt het altijd allemaal weer goed.

Zo zullen er ongetwijfeld nog vele dagen volgen komende zomer.