Vanuit het niets kwamen we zomaar ineens in een opruimmanie terecht. Waarschijnlijk de naweeën van de diverse afgehandelde klussen in de rustigere winterperiode. We waren toen naar alle tevredenheid bezig geweest met allerlei klussen, zoals het aanvragen van alle kentekens, het bijna geheel papierloos maken van ons kantoor en administratie, het digitaliseren van het gehele VCA- en machinekeuringssysteem, waardoor er veel papier kon werden weggegooid.

Blijkbaar had ik inmiddels Peter aangestoken met een virus, maar dan in positieve zin: het “opruimvirus”.

Aangezien “echt opruimen” er de laatste jaren een beetje bij was gebleven ging Peter nu voortvarend aan de slag in de werkplaats en de loodsen. Alles werd van z’n plaats gehaald, schoongemaakt, gesorteerd, opgeruimd, opnieuw ingedeeld en veel nutteloze zaken weggegooid. Ja alles, van de zolders tot in de kleinste hoekjes, werd zeer grondig nagekeken. Een verademing.

Ook werden er in overleg met onze medewerkers nieuwe ergonomische looproutes uitgedacht en vervolgens bepaalde zaken naar plan opnieuw ingericht. Er bleken best veel verbeterpunten te zijn, waardoor o.a. zwaar til werk voorkomen kan worden.

Ondertussen werd ik door het proces in de werkplaats en loodsen ook weer aangestoken. Ook alle kasten in kantoor en kantine werden nagekeken en ontdaan van alle in de jaren verzamelde boeken, mappen, folders, handige apparaten en andere troep. Vele zaken konden richting kringloop en afvalcontainer.

Wat een troep werd er de laatste weken afgevoerd en met elke container, bak of zak die het terrein verliet werden we alsmaar blijer. Wat een ruimte en overzicht.

Vanzelfsprekend is het nu de bedoeling dat we ons bedrijf het met elkaar netjes houden en de dingen na gebruik weer terugleggen op vaste plekken. Zo kunnen we allemaal weer snel en efficiënt werken.

We kunnen er weer tegenaan.

Het virus is beslecht!