Eindelijk was het dan weer eens zover en konden we afgelopen week weer een keertje los in de sneeuw! Want wat is er mooier dan op een koud winters moment bezig te zijn in de sneeuw. En dat vinden onze medewerkers ook. De voorpret begint al zodra de landelijke en met name de lokale weermensen winters weer beginnen te voorspellen. Dan worden alle sneeuwbezems en schuivers uit de schuur gehaald en alvast klaargezet. Want wanneer vanwege het winterse weer dan toch alle andere werkzaamheden stil komen te liggen, is het toch prachtig om bezig te zijn met het sneeuwschuiven.

Diverse bedrijven plegen alvast een telefoontje om in geval het nodig mocht zijn wij hun bedrijfsterreinen sneeuwvrij maken. En ook verschillende medewerkers melden zich alvast even, “wanneer het zover is kun je me altijd bellen, ook al is het midden in de nacht”. Met de telefoon in aanslag op het nachtkastje liggen we allemaal met spanning in bed te wachten op het opdrachttelefoontje van gemeente en bedrijven.

Onze jongste zoon lag zo jaren geleden op dit soort avonden met warme trui, trainingsbroek, en liefst met zijn schoenen al aan in bed. Want zo kon hij ten allen tijde in 1 spurt mee op de tractor als dit nodig mocht zijn. De keren dat dit echt gebeurde zijn op 1 hand te tellen. Maar juist dat maakt het waarschijnlijk ook zo bijzonder. Want ondanks het ongemak ziet de wereld er wel prachtig uit met al die sneeuw. Zekers ’s nachts en ’s morgens vroeg, wanneer de sneeuw nog onaangeroerd is en met een witte laag alles bedekt.

Vaak wordt er door manlief en de medewerkers meer geschoven dan wat er qua route op papier staat. De achterafweggetjes die vaak als laatste aan de beurt zijn worden ook even als service naar onze klanten toe meegenomen. Dat is ook voor de melkwagens wel zo fijn. Want die zijn ook met dit weer 24/7 onderweg. Zo is de sfeer vaak tijdens zulke dagen heel prettig en zijn de mensen allemaal behulpzaam en saamhorig. Wat zou het mooi zijn als we dit gevoel gedurende het resterende jaar vast konden houden.