Wordt het geen tijd dat je het vakantie rooster ophangt in de kantine? Dit verzoek kreeg ik in de loop van het voorjaar van een van onze medewerkers. Vakantierooster? Tijd genoeg toch? Al in het begin van het jaar komen de eerste vakantieverzoeken binnen. Want dan begint bij velen het plannen en boeken van de zomervakantie. Partners dienen op hun werk tijdig de vakantieplanning aan te leveren, om ook daar de hele vakantiepuzzel weer in elkaar te draaien. Deze eerste verzoeken belanden dan meestal ergens op een briefje, want om daarvoor nu al een rooster op te hangen is ook zoiets.

En toen waren daar ineens de eerste medewerkers die vakantie gingen vieren. Snel moest ik het rooster nog in elkaar flansen. Het is altijd weer een hele puzzel om dit allemaal weer mooi in elkaar te laten vallen. Zo zijn er in de loop der jaren bepaalde vaste gewoontes in de vakantieplanning geslopen. Zoals vaste vrije momenten van medewerkers tijdens de diverse feestelijke activiteiten die hier in de zomer in onze omgeving plaatsvinden.

Omdat er nogal wat van onze mensen gevraagd wordt qua flexibiliteit, hechten we er waarde aan om  zoveel mogelijk rekening met ieders voorkeur van vrije dagen te houden. Wel dienen we voldoende bezetting te houden voor de diverse machines, zoals bv de persen en de hakselaar. Maar als het knijpt in de planning is er gelukkig altijd nog Peter zelf die op zulke momenten met een big smile op de benodigde machine springt.

Nu ook onze kinderen vakantievieren probeer ikzelf ook enigszins volgens een zomerrooster te werken. ’s Middags even een paar uurtjes in de tuin of wat ondernemen met mijn vriendinnen. En gelukkig gaan we er zelf ook iedere zomer even een weekje tussenuit. Even los van het bedrijf, en dan met name van de telefoon. We kunnen de planning dan met een gerust hart even achterlaten bij een van onze medewerkers. Soms gaan dingen dan wel eens anders dan we het zelf zou hebben gedaan, maar dat nemen we voor lief.  En op deze manier kunnen we zelf heerlijk een poosje in een zonnige omgeving luieren om zodoende weer hernieuwde energie op te doen voor de komende drukke maanden. Een fijne zomer allemaal.  Hasta la vista!