En zo is de eerste gras snede alweer bijna aan de kant tijdens het schrijven van deze column. En wat ging het van een leien dakje deze keer. Het is echt een geweldig voorjaar tot nu toe. Mooi weer en lange dagen. De sfeer onder de agrariërs is dan ook prima en daar wordt je als loonwerker dan ook erg blij van.

Op deze mooie dagen probeer ik ‘s ochtends vroeg op kantoor te beginnen om zo snel mogelijk de vele werkuren van onze jongens in te boeken. Alles zit nu bij iedereen nog vers in het geheugen, dus mochten er toch nog onduidelijkheden zijn dan weet iedereen nog goed wat er is gebeurd. Hierna snel de andere nodige zaken afhandelen. Want met dit heerlijke weer wil ik zelf ook graag van het geweldige weer genieten. Het allerliefst met de boot het water op. Dit gaat echter niet omdat we onlangs onze boot hebben verkocht omdat we graag iets anders willen. Maar deze situatie kan uiteraard niet te lang duren. Wij wonen nl aan de rand van de Friese wateren, dus wat is er mooier dan na een drukke werkweek even te ontspannen op het water.

En zo wordt dus elke mogelijke vrije minuut besteed aan de zoektocht naar een nieuwe boot. Er ontsnapt geen bootsite aan onze aandacht. Uren neemt dit proces in beslag. Zelfs tijdens kantooruren wordt met regelmaat even stiekem gekeken of er inmiddels weer nieuw aanbod is. En anders met de iPad op schoot in de tuin het internet afstruinen naar een geschikt exemplaar. Maar het is al net zo als bij de aanschaf van een nieuwe machine, er is zoveel keus. Wordt het een sloep of toch een weekend boot. Benzine of diesel. Manlief kan inmiddels bijna geen boot meer zien, het is om gillend gek van te worden. Een tractor is nog sneller aangekocht. Maar ja we willen ook de juiste keuzes maken.

Inmiddels is er dan een bod op een boot uitgebracht en is het wachten of we een deal kunnen sluiten. Kunnen we ondertussen nog even hard aan het werk, centjes verdienen en daarna vlug naar de boot…